Bio

Download PDF bio NL

The Fruitmachine is een garage rock beest uit het noordwesten van Nederland. Rauwe muziek met een gelikte uitstraling, gooi bands als The Black Keys, The Hives, B.R.M.C, The White Stripes en QOTSA in een blender en het resultaat is The Fruitmachine. Het is een mix van verschillende stijlen rock maar toch altijd met een eigen gezicht en sound.

De band werd in de zomer van 2010 opgericht door Bram Blom op zang/gitaar, neef Koen Rinkel op leadgitaar en Jesper Jonker op de drums. In januari 2015 verscheen het debuutalbum “Warhead Guided Missile”. Dit album mocht positieve recensies in ontvangst nemen en stond op ‘De meest veel belovende Nederlandse albums van het voorjaar 2015’ lijst van 3voor12. Na vijf jaar optreden in verschillende zalen, op diverse festivals en in het voorprogramma van o.a. John Coffey, voegt begin 2016 bassist Tom Deen zich bij de band. Aangesterkt met een groovende baspartij is er een nieuwe dimensie aan de muziek van The Fruitmachine toegevoegd. 01 maar 2019 is de nieuwste single "Three Sixty Five" uitgekomen.

Deze jonge band met drie EP’s en een album op zak brengt met ongelofelijk veel passie, speelplezier en energie zijn muziek live aan de man. Blijven stilstaan is geen optie op de korte aanstekelijke garage rock & roll van The Fruitmachine.

Leden:
Bram Blom: Gitaar/Zang
Koen Rinkel: Gitaar/ Achtergrondzang
Tom Deen: Bas
Jesper Jonker: Drums

Discografie:
2012 - The Fruitmachine EP
2013 - Dead Man’s Suit EP - Spotify - iTunes
2015 - Warhead Guided Missile - Spotify - iTunes
2016 - Groove Stimulator EP - Spotify - iTunes
2019 - Three Sixty Five (Single) - Spotify - iTunes

Live
The Fruitmachine speelde tot op heden op festivals als: Forever Young, Dijkpop festival (x2), Palmpop, EIpop, Fire Festival, Hoornse Stadsfeesten en in het voorprogramma van John Cofffey, AFTERPARTEES, The Bintangs en Daily Thompson(DE).

Contact
The Fruitmachine
Bram Blom
T: +31 (0) 653516389
E: info@thefruitmachine.nl
www.thefruitmachine.nl
www.facebook.com/TheFruitmachineOfficial

Bandfoto The Fruitmachine